Development Concept

The Site

The site is conveniently located along Farrer Road, a major access node to Orchard Road and the CBD, with popular destinations such as the Singapore Botanic Gardens, Dempsey Hill and Holland Village, a mere stone’s throw away. The design intention of the development depicts “Modern Tropical Design” and “Authentic Urban Living Redefined”. The site area is 3,635.30 sqm with planning parameters dictating a building with a 12-storey height control. The development has an undulating terrain with land topography difference of more than 10 metres allowing for an interesting overlay of different levels of an array of facilities on the ground level.

The Building

The 12-storey building has an 8-unit floor plate spread out with 2 lift cores. The typical floor plate is proposed to accommodate 85 apartment units from the 2nd to 12th storey with a roof terrace. There are a variety of views; East towards Botanic Gardens, South-east towards Dempsey Hill, West towards Holland Village and North towards the Victoria Park Good Class Bungalow Area (GCBA). As a massing strategy, the building makes use of the terracing terrain to lift its base upwards with one tower rotating sideways to connect to the other in order to create larger communal spaces at various levels (of 1st, 2nd storey and roof terrace) to generate visual relief and interest. The façade of the tower block has a sleek curtain-wall design that complements the landscape design to showcase its stunning contemporary architecture. Please note this does not form any part of the contract. All information is subject to change at the Developer’s discretion. The towers seek to align most of the apartment units in a North, South and East orientation with three stacks facing the 1st storey swimming pool deck and communal facilities. Corner units are generally larger, while the 1- bedroom types face North, and the largest are 4-bedroom plus guest units, which are East-facing towards the Singapore Botanic Gardens. All units are configured with a wide frontage, with the Living and Dining spaces integrated with corresponding balconies to create a fully functional and utilitarian layout. In addition, all rooms are installed with full height curtain-wall glass to maximise daylight and capture spectacular views. All the units are optimised with side by side living and dining layouts with corresponding balcony configuration and all bedrooms are afforded a full height and length wall to wall view with the curtain-wall. Furthermore, it is a prominent design feature in the layouts to provide a very generous master bedroom space with corner curtain-wall window detail. All kitchens in the 2,3- and 4-bedroom units are enclosed, which is a rare feature in compact units. Notably, all the apartment layouts are planned with clear zoning of living spaces and resting spaces, which correspond to a more open and private area respectively. Living spaces lead out to balcony areas, expanding space for entertainment. The guest rooms are designed with the flexibility to amalgamate with the Living / Dining areas to form an even larger space. The units at the topmost residential floor enjoy double-volume living space within the unit. A two-level basement parking is proposed which raises the first storey level above the busy Farrer Road to bring respite and enhance the whole landscaped-deck experience. A unique grand entrance welcomes the residents and visitors directly into the 1st level of the basement where a second spacious entrance and drop-off point with a striking open skylight portal are located. You feel a sense of inviting calm as you return home and owners can connect directly to the residential lift lobbies and amenity floors.

The Landscape

This design configuration affords the 1st storey landscape deck, the provision for a 25m swimming pool and carefully selected facilities to display a resort-themed landscape design that sets this development apart from the surrounding ones. Chic sofa seating, dining spaces, spa nooks, and an outdoor fitness/gym welcome the residents to embrace the tranquil setting. A different experience on the 2nd storey landscape awaits the residents with the pebble walk, interspaced hammocks and reading pavilion. The roof terrace draws a different audience with its double pavilions and the many landscaped lawns and viewing decks towards the Singapore Botanic Gardens.

Register Now and Enjoy Exclusive Direct Developer Prices and VVIP Discounts For Wilshire Residences!

Be The First To Receive The Latest Updates on E-Brochure, Floor Plans And Price List!


Acceptance of Privacy Policy*